Kiitos vierailustasi!

Sivuilla jaetaan suomalaisesta avoimesta datasta sekä avoimesti saatavilla olevista tietolähteistä toteutettuja vuorovaikutteisia visualisointeja ja annetaan ohjeita sekä vinkkejä niiden tekemiseen, sillä nykyisillä välineillä kuka tahansa voi hyödyntää avointa dataa joko vapaa-ajallaan tai liiketoimintapäätösten taustalla.

Kaikki esimerkkivisualisoinnit on tehty helppokäyttöisellä Power BI Desktop -raportointityökalulla ilman sovelluskehitystä.

Datan käsittelyyn sekä tämän kaltaisten visualisointien laatimiseen kuluu Power BI -osaajalta tyypillisesti aikaa muutamista kymmenistä minuuteista muutamiin tunteihin. Joidenkin esimerkkiraporttien tietolähteiden datan muokkaus on vaatinut hieman enemmän aikaa ja useampia niskalenkkejä.

Visualisoinnit ja ohjeet on tehty oppimisen ja tekemisen ilosta ja höperyydestä dataan sekä käytettäviksi Power BI -koulutuksissa.

Sivuston tavoitteena ja idiksenä on

  • edistää ja madaltaa avoimeen dataan perehtymisen ja hyödyntämisen kynnystä, sillä kaiken kokoiset yritykset, yksityishenkilöt, kuntalaiset, kansalaiset, opiskelijat, opettajat tai vaikkapa toimittajat, voivat itse yhdistää, tutkia ja analysoida dataa ilman sovelluskehitystaitoja,
  • aktivoida, innostaa ja kannustaa käyttämään ja yhdistelemään avointa dataa kepeiden esimerkkien ja helppojen ohjeiden avulla,
  • helpottaa tutustumista avoimen datan tarjontaan,
  • herättää kiinnostusta esimerkiksi paikallisen tai omaan liiketoimintaan vaikuttavan datan analysointiin,
  • edistää Power BI -välineen osaamista ja sen mahdollisuuksien ymmärtämistä itsepalveluraportoinnissa.

Sivuista huolehtii Heidi Enho, joka työskentelee vanhempana konsulttina Sulavassa .

Työssään Heidi sekä kouluttaa että toteuttaa Power BI raportointiratkaisuita. Vapaa-ajallaan hän kirjoittaa mm. suosittua HExcelligent-blogia.

Löydät lisätietoja Power BI:stä HExcelligentin Power BI -sivulta.

Dataillaan ja visualisoidaan!

Tiedustelut: heidi.enho(e)sulava.com
Data Platform MVP vuodesta 2017
Excel MVP vuosina 2015 – 2018


Kiitän jakamisesta!

Sivusto luotu 24.1.2017

2 comments

    1. Kiitos huomiosta! Otan yhteyttä. Pitääpä korjata linkit kuntoon. 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *